2012. jan 02.

Az igazság útján

írta: Dothy
Az igazság útján

Éveken át távol tartottam magam a politikától. Úgy gondoltam, jobb, ha azt ráhagyom a politikusokra, csinálják, ahogy jónak tűnik. Ez az év azonban egy olyan fordulópont volt, és amit látok magam körűl, ez már ne maradjon szó nélkül. 

A politika az emberekért van. Az országért. Valakinek vezetnie kell az országot, az emberek meg választanak lehetőségeik szerint. Nem választhat mást, mint ami van neki. Nem vehet másik csokit, csak amit a tálcán kínálnak neki. Azt gondolom, ezt mindannyian felfogtuk, és mindenki teszi a dolgát. Honatyáink is, és a választópolgárok is. 

Egyvalamit azonban nem értettek meg. Egy ország vezetése, a képviselő testületben való részvétel szolgálat az emberek, a haza és Isten felé. Nem használhatják fel önző, egoista célokra a poziciójukat, ezzel hatalmas kárt tesznek önmaguknak, az embertársaiknak, és az országuknak. Ez nem egy játék, nem a gyermeteg vagdalkozások helye és ideje. Hanem a felelősségteljes döntéseké.

Minden emberi tettnek következményei vannak. Van aminek kisebb, és van aminek nagyobb. Ahol emberek millióinak élete a tét, nem épülhet hazugságra, mert nem csak aki teremti, aki követője, az is velebukik. 

Új útra van szükség, mely az igazságosságról, az emberségről, az etika betartásáról szól, de mindenek előtt a fejlődésről. A fejlődés megkövetel néhány alapvető dolgot. Az igazi fejlődés a szeretetre épül. Bölcsességen alapszik, a szaktudás nélkülözhetetlen kelléke. A lojalitás, az önzetlenség, a szerénység, állhatatosság, az önkontroll. A siker előrevivő, ha pozitív emberi értékek táplálják. A szándék a kulcs. Miért is tesszük azt, amit teszünk? Mi ezzel a célunk? 

Remélem minél több ember felébred, elkezd küzdeni önmagáért, az álmaiért, és az igazságért. És akkor lehet egy jobb jövőt létrehozni! Minden emberben megvan a kulcs! A bölcsességének kulcsa.

Néhányan talán megértik. Aki megérti, adja tovább. Akkor talán tovább tudunk lépni.

 

Álljon itt egy vers, saját versem. A témához illik.

 

A magyarok dicsérete
 
 
Nincs a világon
még egy olyan nép,
melynek erejét
hírét zenghetném!
 
Nincsen a világon
még egy olyan erő,
mely dacolni képes
ha zsarnok tör elő.
 
Mely túlélt már több száz
sőt több ezer évet,
mely felállni képes
akkor is ha vétkes.
 
Felállni képes
tudja mit hibázott,
szembesül a múlttal
régi dicső átok.
 
Mi a népet sújtja,
nem kicsi elnyomás.
Így legyen a szándék
a felszabadulás.
 
Mert összefog, ha kell
s dacol faggyal, jéggel,
csatázik erővel
igaz szenvedéllyel.
 
S a tudás mely ott van
a mag belsejében,
győzelemre tör fel
igazság nevében.
 
Összefogunk, ha kell,
tiszta célért tesszük,
igaz lesz az óra,
mikor azt elérjük.
 
Nem is lehet többé
más szavam a néphez,
legyen összefogás
igaz emberségnek.
  

 

Szólj hozzá