2012. jan 13.

Az életről

írta: Dothy
Az életről

Mindannyian Isteni céllal születtünk ide le. Mindannyiunk életének értelme, oka és célja van. Mindaddig amíg itt vagyunk, feladatot teljesítünk. Mi választottuk meg a szüleinket, a testvéreinket, a körülményeinket. Kreáltunk magunknak egy életpályát amit bejárni szeretnénk. Az életpályánkon fontos állomások, találkozási pontok, karmikus kapcsolatok és megoldandó feladatok vannak. 

Isten a világnak, az embereknek szabad akaratot adott, ez azonban nem jelenti azt, hogy szabadon visszaélhetünk a jósággal, ami egész életünkön át vezet bennünket. 

Ez egy nagyon dualisztikus világ. A jó és a rossz jelen van benne testi-fizikai, lelki-érzelmi és szellemi-gondolati szinten. Az ember az, aki eldöntheti minden pillanatában melyik utat választja. Minden cselekedettel az életünket, a jövőnket teremtjük meg, így hatással vagyunk a környezetünkre, és az egész világra.

Az ember felelőssége sokkal nagyobb, mint hinné. A spirituális világ körülöttünk és bennünk van. A fizikai és szellemi világ nagymértékben összefügg egymással, egymásra épülnek. Minden cselekedettel, mikor a szeretet, bölcsesség, jóság erejét használod fel és teremted meg magadban, ezt kisugárzod a világba is. Romboló cselekedeteid ugyanígy kisugárzódnak a világba. 

Bolygónk élő organizmus. Teste, lelke szelleme és tudata van. Ha vigyázol rá és támogatod, ő is támogatni fog téged. A világ mindent megérez, amit az emberek tesznek vele, benne. Mert sokan nem láttok a 3 dimenziós síkon kívül, attól az még létezik.

Írsz egy forgatókönyvet az életedről, a végső megvalósulást pedig folyamatosan teremted. Akiket bevonzol az életedbe, valami céllal kerülnek oda. Segítenek a továbblépésben, vagy megmutatják a hiányosságaidat.  

Mindennek van jó és rossz oldala, de tőlünk függ, hogy melyiket érvényesítjük!

Személyiségünk is dualisztikus. A lélek-egó ellentéte. A lélek (mi magunk testben élve) fejlődésre törekszik. A lélek vágya a tiszta intuíción, a tiszta megérzéseken keresztül jut el hozzánk, és egy bölcs szeretetteljes örömérzés kíséri. Az egó mindent lerombolni igyekszik. Minden romboló cselekedet az ember vagy a világ negatív oldalából táplálkozik. Viszont az egó ennek a világnak a része, semmi köze Isteni valóságunkhoz, csupán ránk kapcsolódik. Ne azonosuljatok az egóval, ez nem visz benneteket előre. 

A világban és bennünk is minden egyensúlyra törekszik. Amikor felborul az egyensúlyunk, betegek leszünk. Ez jelzés, hogy valamire figyeljünk oda. Valamit az életben vagy önmagunkkal szemben másként kell csinálni.

 

 

A háborúról

 

Nem létezik "szent" háború. Isten nem küld senkit háborúba, mert ő a feltétlen szeretet és bölcsesség forrása. Tehát az ő megoldásai csak szeretetteljesek, tiszták, és bölcsek lehetnek!

Ne vívjatok háborút! Ne harcoljatok értelmetlenül egymás ellen! A szeretet összeköt, a gyűlölet és a háborúskodás szétválaszt. Isten az összes vallást, hitet, embert, munkát tiszteletben tartja. Ti emberek miért nem teszitek ugyanezt? 

Háborúval nem születik igazi megoldás. Az csak az erőfitogtatás jele két fél között. Egy gyerekes, rosszindulatú játszma, melyben úgy akarunk előnyre szert tenni, hogy leigázunk másokat. Ez tisztességtelen. Tehát semmi köze Istenhez!

Akik mások leigázásával akarnak sikert elérni, a saját csapdájukat ássák meg. Az erőszak soha nem fogja a világ problémáit megoldani.

Az emberek Isten szeretetéből születtek, és oda is fognak visszatérni. Legbelül mindannyian ismerjük ezt a valóságot.

Egyszer, mikor az utunk véget ér, és mindannyian ott fogunk állni Isten előtt, végig fogjuk nézni az életünket, és számot fogunk adni arról, amit tettünk! Te mit szeretnél látni?

Azt, hogy jól csináltad, vagy azt, hogy nagyon elszúrtad?

Kezdj el figyelni a lelkedre, és megtalálod a helyes irányt!

 

Szólj hozzá